Boka Julavslutning hos oss

Kom å bada - Kom å ät - Kom å basta!

ingår gör: tillträde till annexet hela dagen, och även kvällen om så önskas ( till ca 22:00)  Kaffe och lussekatt på förmiddagen, Jultallrik, fri tillgång till vedeldad bastu och vedeldad badtunna, handdukar och badrock ingår. För er som vill fortsätta även på kvällen finns kolgrill och fullt utrustat kök. 10-20 personer 580 kr ( + moms företag) per person. Gäller vardagar från 13 nov och fram till jul, ej helger. Välkomna❤️

 

IMG_2110.JPG

Badtunna i annexet!

C2912E99-D1F0-4768-A9D4-4968DE504F2F.JPG

Varför inte ett vinterbad? 

video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more.

Höst och dags för uppstart och konferenser

 

Sommaren går mot sitt slut och hösten är på gång med stormsteg. Kvällarna blir mörkare och luften klarare. För oss blir det en späckad höst minst sagt. Tur att vi har Ania, Amanda och Jonas, världens bästa team. Vi ser fram emot både nya och "gamla" gäster. Välkomna i höst Volvocars, Maersk Scandinavia, Uddevalla sjukhus, Svenska Mässan, Södra Bohuslän Turism, Ica Kvantum med flera. Vi är stolta och glada att ni valt oss. Senare i höst har vi också den stora glädjen att ta emot gäster från Finland, Estland, Lettland, Polen, Sverige och Danmark när de ska ha en internationell Dykövning på Yrkesdykarskolan i Svanesund och träna på att samordna sig vid större katastrofer mm. Spännande och viktigt för oss alla. Vi hoppas att ni ska unna er att njuta lite också, inte bara jobba. Paddla lite kajak, bada bastubåt och simma i mareld, bada i vedeldad tunna och ha det allmänt gott. Varmt välkomna:) 

kayaking-1149886__340.jpg

Vilken vecka vi haft vecka 30!

Som det har paddlats denna veckan, kajakerna och suparna har vart igång dagarna i ända och bastukaminen har knappt hunnit kallna förrän den eldats varm igen. Trevliga hyresgäster har vi haft med glada och härliga ungar. Vi kommer ju att få wifi så småningom, de håller ju på som bäst och gräver för det, MEN i stället för att surfa har här lekts, paddlats, spelat volleyboll och grillats. Gissar att även föräldrarna varit nöjda med att ha wi-fi-fria barn:)  

IMG_0633.jpg
IMG_0646.jpg

Nu har sommaren kommit igång!

Härligt är det att se och höra alla glada barn och se alla nöjda föräldrar. Små kusiner som träffas och stojar, fiskar krabbor och hoppar studsmatta. Vuxna och barn som paddlar kajak och badar havsbastu. Nytt för i år är att vi har en vedeldad badtunna till Torpet och oj vad där badas, dag som natt!  I Annexet finns också en stor rymlig bastu med plats för många att mysa och umgås när kvällen inte är så ljum som man hoppats. I sommar är alla veckor bokade utom v 27 i annexet spm tyvärr blev avbokas med kort varsel. Dena vecka sänker vi priset med hopp om att den hittar rätt sällskap. 16000 kr, 2 - 9 juli. 

Våghalsiga hyresgäster på nyårstur.

Under nyår hade vi ett gäng underbara ungdomar som gäster i annexet. De badade bastu och sprang barfota ner till bryggan och hopppade i. brrrr... Flera dagar i rad. Då nyårsdagen bjöd på riktigt fint väder så satte de ribban för 2017 genom att helt enkel paddla ut på tur. Vilka undgomar, helt underbara och supertrevliga.  Välkomna tillbaka.

Hopptorn och mareld!

En dag när jag kom hem så stod det bara där! Jonas har vips byggt ett hopptorn konstruerat som ett älgtorn längst ut på bryggan. Den tyska familjen som bodde hos oss den veckan kom och tog Jonas högtidligt i hand och tackade med ett brett leende. Är lite osäker på vem i familjen som tyckte det var mest kul att hoppa...pappan eller döttrarna. Vill man inte hoppa så går det också fint att titta på utsikten och spana efter fåglar och sälar. Eller på marleden, detta naturfenomen som är så fantastiskt. En av våra gäster häromåret, en skotte, blev helt förundrad och kom rusande för att berätta att hela havet glittrade. Vi skojade med honom och sa att han såg i syne. Han blev lite konfunderad där ett tag och vi höll masken,  men sen berättade vi. Svaret vi fick är klockrent! ”This is blooody amasing I want to book every summer thirty years forward…”

PINKPROGRAMMING.SE

Njut av sommaren och livet på landet samtidigt som du lär dig att programmera! 

Vi kombinerar en intensivkurs i Java-programmering med härligt umgänge i natursköna Hällesdalen. På lägret varvas lärarledda lektioner och egna programmeringsuppgifter med sociala aktiviteter och gemensam matlagning.

Det kommer att vara ett fullspäckat schema men du väljer själv hur mycket av programmet du deltar i. Gården ligger nära hav, berg och skog och det kommer finnas möjlighet till både bad, paddling och skogspromenader för den som vill. 

Du är välkommen oavsett ålder, bakgrund och tidigare erfarenhet av programmering. Det enda kravet är att du är nyfiken på programmering, vill lära dig och har tillgång till egen dator.

 

 

 

Unknown.jpg

Höststormar i augusti!

Känns ju sådär kul att det regnar och blåser som om det vore mitten av november när det bara är början av augusti. Bryggan försvann under vatten och så även en av våra båtar. Det kan ju inte annat än att bli bättre väder, sämre går ju knappast. Vi hoppas på en härlig sensommar och en fin, krispig och klar höst. 

Varför inte en alldeles egen Kajak eller SUP!?

En alldeles egen stadig, lättpaddlaD och underhållsfri KAJAK eller SUP?

SUP inkl paddel, blå med stuvfack. Längd 3,15 m. 3500kr
KAJAK inkl paddel och sits, blå, längd 2,85 m. 3000kr.
KAJAK inkl. paddel och sits, kamouflage, längd 3,05 m. med stuvfack. 4000 kr
KAJAK, röd tvåmanna med stuvfack inkl. paddlar och sitsar, 3,70 m. 4300 kr

Kan provköras på plats. Välkomna www.hallesdalen.com

Vid intresse ring Jonas 0761122565

blå kajak, sits (ej med på bild) ingår

blå kajak, sits (ej med på bild) ingår

VÅÅÅÅR!

Den kändes lite långt borta, men så kom den, lite försiktigt smygande. Bäcken porlar, fåglarna kvittrar och vitsipporna blommar. Här finns verkligen många, som en tät vit matta och man blir alldeles varm inombords.

PICT0017.JPG

Se där ja... Då kom den i till slut. Ny färg, ny kamin och nya bänkar. Fint och mysigt. Och så klart det obligatoriska vårbadet med tillhörande svordomar när kroppen landat i det iskalla vattnet. Funderar på hur länge Robert och Jonas tänker basta denna annandag påsk!

Och så kom den äntligen...

Känslan när solen strålar bryter igenom dimman och värmen sprider sig kan inte beskrivas annat än som ren lycka. Den sista snön smälter bort och svanarna i viken putsar sina fjädrar. Fåglarna kvittrar och små fina snödroppar växer i buskarna. Idag måndagen den 14 mars kom så äntligen våren och med den arbetslusten. Jonas bättrar på bastbåten inför sjösättning om nån vecka, jag spacklar och målar i Torpet med öppna fönster, och så lite kaffe på bryggan i pausen och två galna hundar som badar för fullt. Livet är bra härligt. 

Tapeter från en svunnen tid

Nu när vi river väggar i Torpet hittar vi vackra ting. Rakt på timmerväggarna, som för övrigt är tätade med tång för att minska draget, har någon pyntat och satt upp fina limtapeter. Jag gissar på att de är från börjar av 1900 talet. Tror bestämt att jag får göra nåt med de här vackra mönstren. 

Trädfällning och korv

Här sitter de och gottar sig, Robert och Jonas. Mätta och belåtna efter att ha fyllt magarna med björnkorv från Dalarna å kaffe. En välbehövlig paus i fällandet och eldandet. Fint blir det, och finare blir det, när våra getter och får kommer på plats. När blir det...? Snart, eller i alla fall så kommer det att bli så nån gång i framtiden är tanken. 

P1030356.JPG