Att göra på Hällesdalen

Hos oss går ingen uttråkad. Om du så vill njuta av omgivningarna eller ta en dagsutflykt, finns det något för dig. Nedan listar vi lite tips på aktiviteter för både stora som små. Du kan också kontakta turistbyrån för fler tips på utflykter och aktiviteter:

 
 

LISEBERG. Nordens största nöjespark ligger i göteborg, med åk- och upplevelseattraktioner, kramiga kaniner, mat, dryck och underhållning året om.

 

SUNDSBY GARDSCAFÉ. Vackert beläget säteri på Tjörn med bland annat köksträdgård, promenadstigar och naturlekplats för barnen.

 

CARLSTENS FÄSTNING. I över 300 år har den väldiga väktaren skyddat den lilla trästaden nedanför. En fängslande upplevelse och ett minne för livet.

 

STELLAS LEKLAND. Barnens favorit som finns på två platser nära Hällesdalens gård.

 

TAVLEBORD LANTHANDEL. Tavlebord Lanthandel fungerar som en saluhall där lokala producenter själva säljer sina livsmedel och hantverk.

NORDENS ARK . Ett klassiskt utflyktmål för hela familjen, där man får uppleva typiska som utrotningshotade djurarter från vår del av världen.

 

NORDISKA AKVARELLMUSEET. Beläget i natursköna Skärhamn är detta en attraktion som lockar turister från hela världen.

 

UNIVERSEUM. Ett besök på universeum är givande för stora som små. Lär er om rymden, om vetenskap,eller besök deras marina undervattensvärld.

 

BOHUSLÄNS MUSEUM.Ett levande kulturcentrum med stort programutbud. Museet et är det näst mest besökta regionala museet i Sverige.

 
 

PILANE. Värlsberömd skulptur från alla världens hörn, 40 minuter från oss, är definitivt värt ett besök.

 

EMAUS LANTGARD. Emaus lantgård är en besöksgård och en fritidsgård. Ett trevligt utflyktsmål för familj och grupper, ca 30 minuter från Hällesdalen.

KONSTGALLERI SESTERVIK. Glaskonst, måleri och återkommande utställningar gör detta galleri väl värt en besök för den konstintresserade.

 

HAVETS HUS. Lär er mer om den nordiska marina floran och dess djurarter på Havets hus i Lysekil!